söndag 4 augusti 2013

Gdynia och Visby kryssning med Birka


Denna kryssning med Birka är en långkryss över 3 dagar då vi åker till Gdynia i Polen och Visby, Gotland. Det jag gillar med Birka, jämfört med andra kryssningsfartyg jag jobbat på är att alla som jobbar blir uppmärksammade, både befäl och nöje som ska underhålla alla gästerna. Det första som gjordes på dag 1 var en sån presentation då vi fick visa vilka vi var, mycket bra tycker jag. Förutom det har det varit som en liten mini semester även för mig då det mestadels är familjer och äldre som åker, vilket innebär att endast några få förvillar sig till discot :) Sen slutar jag 02, vilken är en lyx. Man blir alltid tröttare efter 02 på ngt konstigt vis. Nu klarar jag även av dagen helt smärtfritt så jag kan gå av båten och besöka platserna vi är på.

Nedan är Gdynia där det var några gatygycklare på plats och framförde en engelsk uppsättning för turisterna. Riktigt mysig stämning.Hittade även ett Starbucks. Skönt att det finns i denna lilla stad men inte Stockholm, ha haDet var riktigt bra rea överallt i Polen och jag trodde till min enfald att jag skulle kunna hitta något i skoväg. Det fanns ju mycket men egentligen inget jag riktigt gillade. Så istället för att köpa saker jag aldrig skulle använda tog jag mig i kragen och gick tillbax till båten (synd när jag för en gångs skull var i shoppartaget)
Väl tillbaka möts man av detta trevliga eftermiddagsfika bord. MEN, jag tog inget! Ha, rätt åt dig sockersug!I Visby är det nu Medeltidsveckan och jag hamnade mitt i öppningsparaden. Helt galet. Några av de utkläda gick verkligen in i rollen kan jag milt uttryckt säga, men kul att se :))Sen fikade jag med Johan Samuelsson, som är född och uppvuxen på denna vackra ö. Vi satte oss få café Krönet, som har en vidunderlig utsikt över vattnet. Riktigt rogivande :)När jag gick tillbax till båten såg jag denna oas. (Bilderna gör den inte rättvisa tyvärr) Nästa gång jag är i Visby och semestrar lite ska jag absolut gå hit för ett glas vin. Såååååå mysigt. Riktigt härligt litet ställe! Vinäger rules!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar